A University of Reading Étel- és Táplálkozástudományi Karán (igen, úgy is kezdhettem volna, hogy „brit kutatók bebizonyították…”, de most nevezzük nevén a gyereket) egy tanulmány során alátámasztották, hogy heti 1-3 pohár pezsgő megakadályozhatja az öregedéssel járó memóriazavar kialakulását, továbbá késleltetheti a különféle degeneratív agyi betegségek kialakulását, úgymint pl. demencia. A pezsgőben található fenolos vegyületek hatással lehetnek a memóriáért, tanulásért, gondolkodásért felelős agyi területek (hippokampusz és agykéreg) működésére, illetve kedvezően befolyásolhatják az emlékek hatékony tárolásáért felelős fehérjék aktivitását az agyban.

Ezenkívül még kiemelném a cikkből, hogy a pezsgőben található összetevők a térbeli memóriát is javíthatják, következésképp utána még haza is találunk...

http://www.reading.ac.uk/news-and-events/releases/PR503596.aspx
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23458470
http://www.reading.ac.uk/news-and-events/releases/PR259265.aspx
eredeti cikk:
http://bubbleland.blog.hu/