Okos Pezsgők

2014. október 26. 17:41 - Dr. Buda Bernadett

A University of Reading Étel- és Táplálkozástudományi Karán (igen, úgy is kezdhettem volna, hogy „brit kutatók bebizonyították…”, de most nevezzük nevén a gyereket) egy tanulmány során alátámasztották, hogy heti 1-3 pohár pezsgő megakadályozhatja az öregedéssel járó memóriazavar kialakulását, továbbá késleltetheti a különféle degeneratív agyi betegségek kialakulását, úgymint pl. demencia. A pezsgőben található fenolos vegyületek hatással lehetnek a memóriáért, tanulásért, gondolkodásért felelős agyi területek (hippokampusz és agykéreg) működésére, illetve kedvezően befolyásolhatják az emlékek hatékony tárolásáért felelős fehérjék aktivitását az agyban.
 
kep02_new.jpgArról nem szól a kutatás, hogy ettől több pezsgő fogyasztása milyen hatással bír az emberi szervezetre. De mindent összevetve feltételezhető, ha heti 1-3 pohár pezsgő lassítja a kognitív veszteségeket az agyban, még több akár vissza is fordíthatja azt... :)  és ha figyelembe veszünk egy korábbi tanulmányt, ami igazolja a pezsgő szívre és vérkeringésre gyakorolt jótékony hatását (miszerint csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek előfordulását, a vérnyomást és a vérrögök kialakulásának kockázatát), nos, elmondható, ettől a nedűtől okosak és jószívűek leszünk. 
 

Ezenkívül még kiemelném a cikkből, hogy a pezsgőben található összetevők a térbeli memóriát is javíthatják, következésképp utána még haza is találunk...

kep03_new_new.jpgSzáraz tényekre és további konkrétumokra éheseknek, íme, alább a cikkek:

http://www.reading.ac.uk/news-and-events/releases/PR503596.aspx
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23458470
http://www.reading.ac.uk/news-and-events/releases/PR259265.aspx

 eredeti cikk:

http://bubbleland.blog.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://buborekfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr786834895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása